Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Истраживачка заједница

Подстицање истраживања и иновација и њихова препознатљивост на глобалном нивоу изазови су на које је неопходно одговорити. С тим у вези, алати који могу помоћи у глобалном повезивању већ постоје, а чине их стандарди и сродни документи.
Поред своје вишеструке и подстицајне улоге у иновацијама и напретку система, снажан утицај стандарда огледа се и у ширењу знања. Охрабрујући податак је да 81% истраживача у својим пројектима на неки начин користи стандарде, а као предности истичу унапређење комуникације, лакшу препознатљивост иновација на тржишту и умрежавање. Примена стандарда и укључивање у процесе стандардизације има бројне предности, а са аспекта истраживања и развоја, оне се првенствено огледају у откривању потенцијалних прилика, преношењу иновативних решења и искустава на тржиште и ширењу резултата истраживања. Поред тога, унапређују се економске вредности пројекта, омогућава бржи и лакши приступ тржишту, помаже приступ јавним набавкама, омогућава упоредивост и интероперабилност, улива сигурност корисницима и отвара могућност за остваривање нових контаката и размену мишљења.
На располагању смо свим заинтересованим странама ради пружања стручне помоћи, подршке и релевантних информација у вези са стандардима и стандардизацијом.