Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2. 11030 Београд
Главни мени

Како опоравити туризам у време короне

Због пандемије COVID-19, туристичка индустрија је тешко погођена претрпевши пад прихода од око 460 милијарди долара на глобалном нивоу, и то само у првој половини 2020. године. Иако су ограничења путовања од почетка пандемије попустила, индустрија је и даље оптерећена јер се сусреће са изазовом поновног привлачења туриста и туризма са безбедносним и санитарним мерама.

Препознајући многе изазове са којима се индустрија суочава, ISO је започео рад на новим смерницама за проналажење најбољих безбедносних мера како би уверио туристе у ефикасност тих мера на путовању.

Будућа јавно доступна спецификација ISO AWI/PAS 5643, Туризам и сродне услуге – Мере за смањење ширења COVID-19 у туристичкој индустрији, помоћи ће свима у туристичком сектору – хотелима, музејима, превозницима и водичима. Захваљујући овој спецификацији, они ће моћи да пруже безбедније услуге и да допринесу спречавању ширења вируса.

Поред тога, ISO, у сарадњи са Шпанском асоцијацијом за стандардизацију UNE, одржава вебинар о опоравку туризма у време пандемије COVID-19. Вебинар се одржава 21. октобра, а тема је: „Туризам и утицаји COVID-19: улога стандарда у ублажавању кризе”.

На вебинару ће бити представљене студије случаја из различитих земаља и смернице за владе и приватни сектор. Такође, биће анализирани и недостаци тренутно доступних међународних стандарда, а биће речи и о онима који су у развоју. На вебинару ће учествовати стручњаци из организација као што су UNWTO, Међународна привредна комора, ICTE, Туризам Португал, као и стручњаци за стандарде и многи други.

Више информација и детаље о регистрацији за вебинар можете наћи на https://www.iso.org/iso-une-tourism.html.