Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Најава округлог стола

Институт за стандардизацију Србије организује округли сто „Стандарди у туризму“, који ће бити одржан у Институту у четвртак, 22. децембра ове године, са почетком у 12 сати.

Туризам је значајна привредна грана која позитивно утиче на запосленост, бруто друштвени производ, као и на развој читаве економије. Са друге стране, негативни ефекат глобалне пандемије био је најуочљивији управо у тој делатности. Због свега тога, потребно је посебну пажњу усмерити на опоравак и јачање туристичких капацитета. Стандарди су један од алата који може допринети успешнијем пословању организација које се баве туризмом.

Да ли и како примена стандарда може помоћи развоју туризма у Србији, који српски стандарди постоје у овој области, ко их доноси и колико се примењују нека су од питања о којима ће бити речи на овом округлом столу. Циљ догађаја је да укаже на степен упознатости са стандардима у туризму и сродним услугама и на баријере у њиховој практичној примени. Модератор скупа је др Маја Ћосић, професор на Одсеку Високе туристичке школе Академије струковних студија Београд и председник комисије за стандарде KS A228, Туризам и сродне услуге.

Овај догађај промовисан је и на недавно одржаним сајмовима туризма у Новом Саду и Крагујевцу, који су окупили бројне туристичке организације, агенције, туроператере и хотелијере из целе земље. Позивамо све који се баве туризмом и угоститељством да се пријаве и учествују, како бисмо заједно добили праву слику о тренутном стању и сагледали могућности за раст домаћег туризма уз смернице које пружају међународно признати стандарди. 

Пријавите се на следећем линку: https://forms.gle/hbAoMJ32V2puDcgg6.