Претражите српске, европске и међународне стандарде. Одредите организацију која је доносилац стандарда, изаберите ознаку стандарда или кључну реч и завршите жељену претрагу. Можете додати и фазу у изради стандарда или комитет/комисију која је израдила стандард.
Конусне електроде за тачкасто заваривање — Подестност конуса електроде код опрема за тачкасто заваривање -Мере
50.60 Завршетак поступка одобравања дефинитивног текста нацрта стандарда
Микробиологија ланца хране – Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Clostridium spp. - Део 2: Одређивање броја Clostridium perfringens техником бројања колонија
50.60 Завршетак поступка одобравања дефинитивног текста нацрта стандарда
Микробиологија ланца хране – Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Clostridium spp. - Део 3: Откривање Clostridium perfringens
50.20 Почетак поступка одобравања дефинитивног текста нацрта стандарда
Микробиологија ланца хране – Технички захтеви и упутство за успостављање или ревизију стандардизоване референтне методе
50.60 Завршетак поступка одобравања дефинитивног текста нацрта стандарда
Микробиологија ланца хране – Откривање ларви Trichinella у месу методом вештачке дигестије - Измена 1- Метода студије валидације и карактеристике перформанси
50.99 Дефинитивни текст нацрта стандарда одобрен за објављивање
Микробиологија ланца хране – Хоризонтална метода за одређивање броја коагулаза-позитивних стафилокока (Staphylococcus aureus и друге врсте) – Део 1: Метода употребе агара по Берд-Паркеру - Измена 1
50.99 Дефинитивни текст нацрта стандарда одобрен за објављивање
Микробиологија ланца хране – Хоризонтална метода за одређивање броја коагулаза-позитивних стафилокока (Staphylococcus aureus и друге врсте) – Део 2: Метода употребе агара са плазмом кунића и фибриногеном - Измена 1
50.99 Дефинитивни текст нацрта стандарда одобрен за објављивање
Прехрамбени производи - Минимални захтеви за перформансе за квантитативно мерење алергена у прехрамбеним производима, млеку, јајима, кикирикију, лешнику, бадему, ораху, индијском ораху, пекан ораху, бразилском ораху, пистаћима, макадамији, пшеници, лупини, сусаму, сенфу, соји, целеру, риби, мекушцима и раковима
45.99 Слање нацрта FV у CCMC
Аутентичност хране - Квантификација DNK коња у односу на DNK сисара у сировој говедини (месу)
40.20 Нацрт на јавној расправи 60 дана
Микробиологија ланца хране – Валидација методе – Део 2: Протокол за валидацију алтернативних (заштићених) метода у односу на референтну методу – Измена 1
40.60 Завршетак јавне расправе
Микробиологија ланца хране – Валидација методе – Део 4: Протокол за валидацију методе у појединачној лабораторији - Измена 1: Прилог H - Валидација великог дела узорка за испитивање за квалитативне методе
40.60 Завршетак јавне расправе
Микробиологија ланца хране — Валидација методе — Део 7: Протокол за валидацију метода идентификације микроорганизама
40.60 Завршетак јавне расправе
Микробиологија ланца хране - Ланчана реакција полимеразе (PCR) за откривање микроорганизама - Општи захтеви и дефиниције
40.60 Завршетак јавне расправе
Микробиологија ланца хране — Припремање узорака за испитивање, почетне суспензије и децималних разблажења за микробиолошко испитивање — Део 1: Општа правила за припремање почетне суспензије и децималних разблажења — Измена 1
40.60 Завршетак јавне расправе
Микробиологија ланца хране - Општи захтеви и упутство за микробиолошка испитивања
45.99 Слање нацрта FV у CCMC
Микробиологија ланца хране — Хоризонтална метода за откривање, одређивање броја и серотипизацију Salmonella — Део 4: Идентификација монофазне Salmonella Typhimurium (1,4,[5],12:i:-) помоћу ланчане реакције полимерази (PCR)
30.99 Нацрт комисије стандарда одобрава се за јавну расправу
Микробиологија хране, хране за животиње и воде – Припремање, производња, чување и испитивање перформанси подлога за културу
10.99 Нови пројекат се прихвата
Микробиологија хране и хране за животиње — Метода која се заснива на ланчаној реакцији полимеразе (PCR) у реалном времену за откривање патогених микроорганизама у храни — Хоризонтална метода за откривање Escherichia coli која производи шига токсин (STEC) и одређивање серогрупа O157, O111, O26, O103 и O145
20.60 Завршетак рада на преднацрту стандарда