Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Пројекти

Претражите српске, европске и међународне стандарде. Одредите организацију која је доносилац стандарда, изаберите ознаку стандарда или кључну реч и завршите жељену претрагу. Можете додати и фазу у изради стандарда или комитет/комисију која је израдила стандард.

Критеријум: 07.100.30

Микробиологија ланца хране – Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Clostridium spp. - Део 3: Откривање Clostridium perfringens

50.60 Завршетак поступка одобравања дефинитивног текста нацрта стандарда

Прехрамбени производи - Минимални захтеви за перформансе за квантитативно мерење алергена у прехрамбеним производима, млеку, јајима, кикирикију, лешнику, бадему, ораху, индијском ораху, пекан ораху, бразилском ораху, пистаћима, макадамији, пшеници, лупини, сусаму, сенфу, соји, целеру, риби, мекушцима и раковима

50.20 Почетак поступка одобравања дефинитивног текста нацрта стандарда

Опрема за електротпорно заваривање — Подестност конуса електроде код опрема за тачкасто заваривање -Мере

50.60 Завршетак поступка одобравања дефинитивног текста нацрта стандарда

Микробиологија ланца хране - Општи захтеви и упутство за микробиолошка испитивања

50.20 Почетак поступка одобравања дефинитивног текста нацрта стандарда

Аутентичност хране - Квантификација DNK коња у односу на DNK сисара у сировој говедини (месу)

40.60 Завршетак јавне расправе

Микробиологија хране и хране за животиње — Метода која се заснива на ланчаној реакцији полимеразе (PCR) у реалном времену за откривање патогених микроорганизама у храни — Хоризонтална метода за откривање Escherichia coli која производи шига токсин (STEC) и одређивање серогрупа O157, O111, O26, O103 и O145

40.20 Нацрт на јавној расправи 60 дана

Микробиологија хране и хране за животиње — Метода која се заснива на ланчаној реакцији полимеразе (PCR) у реалном времену за откривање патогених микроорганизама у храни — Хоризонтална метода за откривање Escherichia coli која производи шига токсин (STEC) и одређивање серогрупа O157, O111, O26, O103 и O145

40.20 Нацрт на јавној расправи 60 дана

Микробиологија ланца хране – Валидација методе – Део 2: Протокол за валидацију алтернативних (заштићених) метода у односу на референтну методу – Измена 1

40.60 Завршетак јавне расправе

Микробиологија ланца хране – Валидација методе – Део 4: Протокол за валидацију методе у појединачној лабораторији - Измена 1: Прилог H - Валидација великог дела узорка за испитивање за квалитативне методе

40.60 Завршетак јавне расправе

Микробиологија ланца хране — Валидација методе — Део 7: Протокол за валидацију метода идентификације микроорганизама

40.60 Завршетак јавне расправе

Микробиологија ланца хране - Ланчана реакција полимеразе (PCR) за откривање микроорганизама - Општи захтеви и дефиниције

40.60 Завршетак јавне расправе

Микробиологија ланца хране — Хоризонтална метода за откривање, одређивање броја и серотипизацију Salmonella — Део 4: Идентификација монофазне Salmonella Typhimurium (1,4,[5],12:i:-) помоћу ланчане реакције полимерази (PCR)

40.60 Завршетак јавне расправе

Микробиологија ланца хране — Припремање узорака за испитивање, почетне суспензије и децималних разблажења за микробиолошко испитивање — Део 1: Општа правила за припремање почетне суспензије и децималних разблажења — Измена 1

40.60 Завршетак јавне расправе

Микробиологија хране, хране за животиње и воде – Припремање, производња, чување и испитивање перформанси подлога за културу

10.99 Нови пројекат се прихвата

Mikrobiologija lanca hrane — Horizontalna metoda za otkrivanje, određivanje broja i tipizaciju Salmonella — Deo 3: Uputstvo za tipizaciju Salmonella spp.

60.60 Стандард објављен

Микробиологија ланца хране — Хоризонтална метода за откривање, одређивање броја и серотипизацију Salmonella — Део 3: Упутство за серотипизацију Salmonella spp. — Исправка 1

60.60 Стандард објављен

Mikrobiologija hrane i hrane za životinje — Metoda koja se zasniva na lančanoj reakciji polimeraze (PCR) u realnom vremenu za otkrivanje patogenih mikroorganizama u hrani — Horizontalna metoda za otkrivanje Escherichia coli koja proizvodi šiga toksin (STEC) i određivanje serogrupa O157, O111, O26, O103 i O145

60.60 Стандард објављен

Mikrobiologija lanca hrane — Tehnike uzorkovanja za mikrobiološku analizu uzoraka hrane i hrane za životinje

60.60 Стандард објављен