Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Пројекти

Претражите српске, европске и међународне стандарде. Одредите организацију која је доносилац стандарда, изаберите ознаку стандарда или кључну реч и завршите жељену претрагу. Можете додати и фазу у изради стандарда или комитет/комисију која је израдила стандард.

Критеријум: 67.050

Прехрамбени производи - Одређивање елемената у траговима - Одређивање живе атомском апсорпционом спектрометријом -техником хладних пара (CVAAS) после разарања под притиском

40.60 Завршетак јавне расправе

Određivanje žive atomskom apsorpcionom spektrometrijom (AFS) -tehnikom hladnih para posle razaranja pod pritiskom

40.60 Завршетак јавне расправе

Prehrambeni proizvodi - Određivanje elemenata u tragovima - Određivanje žive atomskom apsorpcionom spektrometrijom -tehnikom hladnih para (CVAAS) posle razaranja pod pritiskom

40.60 Завршетак јавне расправе

Прехрамбени производи - Минимални захтеви за перформансе за квантитативно мерење алергена у прехрамбеним производима, млеку, јајима, кикирикију, лешнику, бадему, ораху, индијском ораху, пекан ораху, бразилском ораху, пистаћима, макадамији, пшеници, лупини, сусаму, сенфу, соји, целеру, риби, мекушцима и раковима

45.99 Слање нацрта FV у CCMC

Аутентичност хране – Одређивање односа C и/или N изотопа у храни помоћу елементарног анализатора – Масена спектрометрија односа изотопа (EA- IRMS)

40.10 harmonizedStageCodeLabel.40.10

Прехрамбени производи – Опште смернице за валидацију квалитативних PCR метода у реалном времену – Део 1: Валидација у једној лабораторији

40.20 Нацрт на јавној расправи 60 дана

Prehrambeni proizvodi - Usitnjavanje uzorka za analizu mikotoksina - Poređenje između suvog mlevenja i vlažnog mlevenja (slurry mixing)

60.60 Стандард објављен

Analiza hrane - Određivanje ostataka pesticida LC-MS/MS metodom - Parametri tandem-masene spektrometrije

60.60 Стандард објављен

Prehrambeni proizvodi – Detekcija alergena u hrani – Šablon za pružanje informacija o imunološkim metodama i metodama molekularne biologije

60.60 Стандард објављен

Analiza hrane – Određivanje ostataka pesticida GC-MS metodom – Retenciona vremena, parametri masene spektrometrije i informacije o odzivu detektora

60.60 Стандард објављен

Prehrambeni proizvodi ― Određivanje ostataka pesticida GC-MS/MS ― Parametri tandem masene spektrometrije

60.60 Стандард објављен

Hrana biljnog porekla ― Višestruka metoda za određivanje ostataka pesticida pomoću GC ili LC analize nakon ekstrakcije/raspodele acetonitrilom i prečišćavanja pomoću disperzivne SPE ― Podaci o validaciji modularne QuEChERS metode

60.60 Стандард објављен

Prehrambeni proizvodi - Određivanje neohesperidin-dihidrohalkona

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Prehrambeni proizvodi - Metode analize za detekciju genetski modifikovanih organizama i proizvoda koji potiču od njih - Strategije uzimanja uzoraka

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Prehrambeni proizvodi — Određivanje acesulfama K, aspartama, neohesperidin-dihidrohalkona i saharina — Metoda tečne hromatografije visoke performanse

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Prehrambeni proizvodi — Detekcija alergena u hrani pomoću imunoloških metoda — Deo 2: Kvantitativno određivanje lešnika imunoenzimskim ispitivanjem korišćenjem monoklonalnih antitela i detekcijom proteina bicinhoninskom kiselinom

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Prehrambeni proizvodi – Detekcija alergena u hrani imunološkim metodama – Deo 3: Kvantitativno određivanje lešnika imunoenzimskim ispitivanjem korišćenjem poliklonalnih antitela i detekcije proteina po Loriju

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Analiza hrane — Određivanje benzo[a]pirena, benz[a]antracena, hrizena i benzo[b]fluorantena u prehrambenim proizvodima tečnom hromatografijom visoke performanse sa fluorescentnom detekcijom (HPLC-FD)

90.93 Одлука о потврђивању стандарда