Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Пројекти

Претражите српске, европске и међународне стандарде. Одредите организацију која је доносилац стандарда, изаберите ознаку стандарда или кључну реч и завршите жељену претрагу. Можете додати и фазу у изради стандарда или комитет/комисију која је израдила стандард.

Критеријум: 67.060

Пшенично брашно и крупица (гриз) од дурум пшенице – Одређивање нечистоћа животињског порекла

90.20 Почетак поступка преиспитивања стандарда

Durum pšenica (Triticum durum Desf.) — Specifikacija

90.20 Почетак поступка преиспитивања стандарда

Brašno i krupica (griz) od durum pšenice - Određivanje sadržaja žutog pigmenta

60.60 Стандард објављен

Žita, proizvodi na bazi žita i hrana za životinje – Određivanje sadržaja sirove i ukupne masti ekstrakcionom metodom po Randalu

60.60 Стандард објављен

Пиринач – Одређивање биометријских карактеристика зрна

60.60 Стандард објављен

Pirinač — Određivanje otpornosti zrna pirinča na istiskivanje posle kuvanja

60.60 Стандард објављен

Pirinač – Određivanje otpornosti zrna pirinča na istiskivanje posle kuvanja – Izmena 1

60.60 Стандард објављен

Prehrambeni proizvodi - Određivanje fumonizina B1 i B2 u hrani na bazi kukuruza - HPLC metoda sa prečišćavanjem na imunoafinitetnoj koloni

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Pirinač — Procena vremena želatiniziranja zrna tokom kuvanja

90.60 Завршетак поступка преиспитивања стандарда

Nemasna hrana - Određivanje hlormekvata i mepikvata LC-MS metodom

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Žita i proizvodi od žita - Durum pšenica (T. durum Desf.) - Opšta uputstva za instrumentalne metode za merenje boje krupice (griza)

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Žita i proizvodi od žita - Durum pšenica (T. durum Desf.) - Određivanje procenta polustaklastih zrna i izračunavanje procenta staklastih zrna

90.60 Завршетак поступка преиспитивања стандарда

Жита и производи од жита – Одређивање безаца (укупних примеса) у пшеници (Triticum aestivum L.), дурум пшеници (Triticum durum Desf.), ражи (Secale cereale .), тритикалеу (Triticosecale Wittmack spp) и јечму који се користи као храна за животиње (Hordeum vulgare L.)

90.60 Завршетак поступка преиспитивања стандарда

Žita i proizvodi od žita - Pšenica (Triticum aestivum L.) - Određivanje alveografskih svojstava testa od brašna za tržište i od brašna proizvedenog laboratorijskim mlevenjem pri podešenoj hidrataciji i metodologije laboratorijskog mlevenja

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Krupica (griz) od durum pšenice — Određivanje malih frakcija

90.60 Завршетак поступка преиспитивања стандарда

Prehrambeni proizvodi — Određivanje ohratoksina A u hrani na bazi žita za odojčad i malu decu — HPLC metoda sa prečišćavanjem na imunoafinitetnoj koloni i fluorescentnom detekcijom

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Prehrambeni proizvodi — Određivanje zearalenona u hrani za bebe na bazi kukuruza, u ječmenom brašnu, kukuruznom brašnu, palenti, pšeničnom brašnu i u hrani na bazi žita za odojčad i malu decu — HPLC metoda sa prečišćavanjem na imunoafinitetnoj koloni i fluorescentnom detekcijom

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Prehrambeni proizvodi — Određivanje aflatoksina B1 u hrani za odojčad i malu decu na bazi žita — HPLC metoda sa prečišćavanjem na imunoafinitetnoj koloni i fluoroscentnom detekcijom

90.93 Одлука о потврђивању стандарда