Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Пројекти

Претражите српске, европске и међународне стандарде. Одредите организацију која је доносилац стандарда, изаберите ознаку стандарда или кључну реч и завршите жељену претрагу. Можете додати и фазу у изради стандарда или комитет/комисију која је израдила стандард.

Критеријум: 67.060

Пшенично брашно (Triticum aestivum L.) ― Амперометријска метода мерења оштећења скроба

50.60 Завршетак поступка одобравања дефинитивног текста нацрта стандарда

Pšenično brašno — Fizička svojstva testa — Deo 1: Određivanje apsorpcije vode i reoloških svojstava korišćenjem farinografa

50.60 Завршетак поступка одобравања дефинитивног текста нацрта стандарда

Pšenično brašno — Fizička svojstva testa — Deo 2: Određivanje reoloških svojstava korišćenjem ekstenzografa

50.60 Завршетак поступка одобравања дефинитивног текста нацрта стандарда

Пиринач - Спецификација - Измена 1

50.20 Почетак поступка одобравања дефинитивног текста нацрта стандарда

Жита и производи од жита - Одређивање садржаја влаге -- Део 2: Метода аутоматске пећи за сушење

45.99 Слање нацрта FV у CCMC

Жита и производи од жита - Одређивање садржаја влаге - Референтна метода

30.99 Нацрт комисије стандарда одобрава се за јавну расправу

Прехрамбени производи – Одређивање садржаја укупног азота сагоревањем у складу са Думасовим принципом и израчунавање садржаја сирових протеина – Део 2: Жита, махуњаче и млевени производи од жита.

10.99 Нови пројекат се прихвата

Жита и производи од жита – Студије узимања узорака

60.60 Стандард објављен

Tehnički izveštaj o međulaboratorijskim ispitivanjima za određivanje bezaca u običnoj pšenici, raži i durum pšenici

60.60 Стандард објављен

Žita i proizvodi od žita – Tehnički izveštaj o međulaboratorijskim ispitivanjima za određivanje sadržaja nečistoća u kukuruzu (Zea mays, L.) i prosu (Sorghum bicolor, L.)

60.60 Стандард објављен

Žita i proizvodi od žita – Tehnički izveštaj o međulaboratorijskim ispitivanjima za određivanje sadržaja nečistoća u kukuruzu (Zea mays, L.) i sirku (Sorghum bicolor, L.)- Ispravka 1

60.60 Стандард објављен

Жита (пшеница и јечам) - Технички извештај међулабораторијских студија за одређивање влаге и протеина у целим зрнцима помоћу блиске инфрацрвене спектроскопије

60.60 Стандард објављен

Žita i proizvodi od žita - Durum pšenica (T. durum Desf.) - Opšta uputstva za instrumentalne metode za merenje boje krupice (griza)

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Žita i proizvodi od žita - Pšenica (Triticum aestivum L.) - Određivanje alveografskih svojstava testa od brašna za tržište i od brašna proizvedenog laboratorijskim mlevenjem pri podešenoj hidrataciji i metodologije laboratorijskog mlevenja

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Prehrambeni proizvodi ― Određivanje hidridno-reaktivnih jedinjenja arsena u pirinču atomskom apsorpcionom spektrometrijom (hidridna AAS) posle ekstrakcije kiselinom

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Prehrambeni proizvodi – Određivanje akrilamida u hrani i kafi pomoću gasne hromatografije sa masenom spektrometrijom (GC-MS)

90.20 Почетак поступка преиспитивања стандарда

Prehrambeni proizvodi - Određivanje fumonizina B1 i B2 u hrani na bazi kukuruza - HPLC metoda sa prečišćavanjem na imunoafinitetnoj koloni

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Nemasna hrana - Određivanje hlormekvata i mepikvata LC-MS metodom

90.93 Одлука о потврђивању стандарда