Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Пројекти

Претражите српске, европске и међународне стандарде. Одредите организацију која је доносилац стандарда, изаберите ознаку стандарда или кључну реч и завршите жељену претрагу. Можете додати и фазу у изради стандарда или комитет/комисију која је израдила стандард.

Критеријум: 67.120.10

Аутентичност хране –DNK баркодирање меса и производа од меса добијених од сисара и живине коришћењем дефинисаних сегмената митохондријалног цитохрома b и цитохрома c оксидазе I

50.60 Завршетак поступка одобравања дефинитивног текста нацрта стандарда

Аутентичност хране - Квантификација DNK коња у односу на DNK сисара у сировој говедини (месу)

45.99 Слање нацрта FV у CCMC

Аутентичност хране - Квантитација DNK срндаћа у односу на DNK сисара у месу и производима од меса

40.60 Завршетак јавне расправе

Месо и производи од меса - Одређивање садржаја влаге - Референтна метода

10.99 Нови пројекат се прихвата

Месо и производи од меса - Одређивање садржаја укупног фосфора

10.99 Нови пројекат се прихвата

Месо и производи од меса - Одређивање садржаја азота — Референтна метода

10.99 Нови пројекат се прихвата

Prehrambeni proizvodi - Određivanje sadržaja nitrata i/ili nitrita - Deo 3: Spektrometrijsko određivanje sadržaja nitrata i nitrita u proizvodima od mesa posle enzimske redukcije nitrata u nitrite

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Prehrambeni proizvodi - Određivanje sadržaja nitrata i/ili nitrita - Deo 4: Metoda jonoizmenjivačke hromatografije (IC) za određivanje sadržaja nitrata i nitrita u proizvodima od mesa

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Prehrambeni proizvodi – Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije – Deo 2: Celer (Apium graveolens) – Detekcija specifičnih DNK sekvenci u kuvanim kobasicama, PCR-om u realnom vremenu

60.60 Стандард објављен

Прехрамбени производи – Детекција алергена у храни методама молекуларне биологије – Део 5: Бела слачица (Sinapis alba) и соја (Glycine max) – Квалитативна детекција специфичних DNK ДНК секвенци у бареној кобасици методом PCR у реалном времену

60.60 Стандард објављен

Prehrambeni proizvodi ― Određivanje ohratoksina A u svinjskom mesu i proizvodima od svinjskog mesa prečišćavanjem na IAC i HPLC-FLD

60.60 Стандард објављен

Meso i proizvodi od mesa — Određivanje broja suspektnih Pseudomonas spp.

60.60 Стандард објављен

Месо и производи од меса – Одређивање садржаја хлорамфеникола – Референтна метода

60.60 Стандард објављен

Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja ukupnog fosfor

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja skroba i glukoze - Enzimska metoda

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja vlage (Referentna metoda) - (Identičan sa ISO 1442:1997)

90.92 Одлука о измени или ревизији стандарда

Meso i proizvodi od mesa. Određivanje sadržaja ukupne masti (identičan sa ISO 1443:1973)

90.93 Одлука о потврђивању стандарда

Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja slobodne masti - (Identičan sa ISO 1444:1996)

90.93 Одлука о потврђивању стандарда