Претражите српске, европске и међународне стандарде. Одредите организацију која је доносилац стандарда, изаберите ознаку стандарда или кључну реч и завршите жељену претрагу. Можете додати и фазу у изради стандарда или комитет/комисију која је израдила стандард.
Prehrambeni proizvodi - Određivanje sadržaja nitrata i/ili nitrita - Deo 3: Spektrometrijsko određivanje sadržaja nitrata i nitrita u proizvodima od mesa posle enzimske redukcije nitrata u nitrite
90.60 Завршетак поступка преиспитивања стандарда
Prehrambeni proizvodi - Određivanje sadržaja nitrata i/ili nitrita - Deo 4: Metoda jonoizmenjivačke hromatografije (IC) za određivanje sadržaja nitrata i nitrita u proizvodima od mesa
90.60 Завршетак поступка преиспитивања стандарда
Месо и производи од меса – Одређивање садржаја хлорамфеникола – Референтна метода
60.60 Стандард објављен
Meso i proizvodi od mesa — Određivanje broja suspektnih Pseudomonas spp.
60.60 Стандард објављен
Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja ukupnog fosfor
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja skroba i glukoze - Enzimska metoda
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja vlage (Referentna metoda) - (Identičan sa ISO 1442:1997)
90.92 Одлука о измени или ревизији стандарда
Meso i proizvodi od mesa. Određivanje sadržaja ukupne masti (identičan sa ISO 1443:1973)
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja slobodne masti - (Identičan sa ISO 1444:1996)
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
Prehrambeni proizvodi – Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije – Deo 2: Celer (Apium graveolens) – Detekcija specifičnih DNK sekvenci u kuvanim kobasicama, PCR-om u realnom vremenu
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
Прехрамбени производи – Детекција алергена у храни методама молекуларне биологије – Део 5: Бела слачица (Sinapis alba) и соја (Glycine max) – Квалитативна детекција специфичних DNK ДНК секвенци у бареној кобасици методом PCR у реалном времену
60.60 Стандард објављен
Prehrambeni proizvodi ― Određivanje ohratoksina A u svinjskom mesu i proizvodima od svinjskog mesa prečišćavanjem na IAC i HPLC-FLD
90.20 Почетак поступка преиспитивања стандарда
Аутентичност хране – DNK бар-кодирање меса добијених од сисара и живине коришћењем дефинисаних сегмената митохондријалног гена цитохрома b и цитохрома c оксидазе I
60.60 Стандард објављен
Аутентичност хране – Квантификација DNK коња у односу на DNK сисара у сировој говедини (месу)
60.60 Стандард објављен
Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja hlorida - Deo 1: Metoda po Volhardu - (Identičan sa ISO 1841-1:1996)
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja hlorida - Deo 2: Potenciometrijska metoda - (Identičan sa ISO 1841-2:1996)
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
Meso i proizvodi od mesa - Merenje pH - Referentna metoda
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja nitrita (Referentna metoda) - (Identičan sa ISO 2918:1975)
90.93 Одлука о потврђивању стандарда