Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Темом „Стандарди и екологија” ИСС отворио други дан предавања на Сајму екологије и енергетике

На 18. међународном сајму енергетике и 19. сајму екологије изаштите животне средине и природних ресурса ове године учествује и Институт за стандардизацију Србије (ИСС). Овим догађајем Београдски сајам и ИСС започињу једногодишњу сарадњу, с циљем да се што већи број грађана Србије упозна са стандардима и стандардизацијом уопште, као и да Сајам свој програм на бројним манифестацијама које организује обогати предавањима искусних стандардизера из различитих области стандардизације.

Хала 1 Београдског сајма у периоду од 28. до 30. новембра дочекује посетиоце заинтересоване за екологију и енергетику. У оквиру свог учешћа у овогодишњем сајму екологије, Институт је присутнима омогућио упознавање са 64 стандарда из области екологије, а у сали предвиђеној за „B2B” догађаје руководилац Oдељења за продају, маркетинг и едукацију, Братислава Стојановић, отворила је данашњи дан темом „Стандарди и екологија”. Заинтересовани су се упознали са најважнијим стандардима у овој области, али и значајем њихове примене на целокупно друштво.

На крају предавања, Институт је организовао мини-квиз захваљујући којем су посетиоци могли да сазнају бројне занимљивости везане за рад Института и доношење стандарда, а троје њих који су пружили и тачне одговоре на питања из области стандардизације и екологије добили су награде.

Како је сарадња са Београдским сајмом тек започета, у наредној години, која је јубиларна за Институт, предвиђен је велики број презентација и едукативних предавања којима ће се будући посетиоци Сајма упознати са стандардима из свих области живота.