Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

број расечених и/или нерасечених петљи по јединици дужине

Област :

Термин на српском (латиница) : broj rasečenih i/ili nerasečenih petlji po jedinici dužine

Термин на енглеском : number of tufts and/or loops per unit length

Дефиниција на српском (ћирилица) : број расечених и/или нерасечених петљи на дужини од 100 mm, које се броје по дужини, тј. паралелно са ивицом (означава се са S) и управно, тј. под правим углом у односу на ивицу (означава се са G) НАПОМЕНА 1 уз термин: S и G, респективно, односе се на број убода и поделу који су уобичајено коришћени за тафтоване тепихе. Ткане текстилне подне облоге обухваћене су предметом и подручјем примене овог документа. Други термини су уобичајено коришћени за S и G који су различити од оних коришћених у овом документу, нпр. „beat-up” – број убода (S) и „pitch” – корак (G).

Дефиниција на српском (латиница) : broj rasečenih i/ili nerasečenih petlji na dužini od 100 mm, koje se broje po dužini, tj. paralelno sa ivicom (označava se sa S) i upravno, tj. pod pravim uglom u odnosu na ivicu (označava se sa G) NAPOMENA 1 uz termin: S i G, respektivno, odnose se na broj uboda i podelu koji su uobičajeno korišćeni za taftovane tepihe. Tkane tekstilne podne obloge obuhvaćene su predmetom i područjem primene ovog dokumenta. Drugi termini su uobičajeno korišćeni za S i G koji su različiti od onih korišćenih u ovom dokumentu, npr. „beat-up” – broj uboda (S) i „pitch” – korak (G).

Дефиниција на енглеском : count of tufts and/or loops occupying 100 mm when counted longitudinally, i.e. parallel to the selvedge (denoted by S), and when counted transversely, i.e. at right angles to the selvedge (denoted by G) Note 1 to entry: S and G refer respectively to the stitch rate and gauge typically used for tufted carpets. Woven textile floor coverings are included in the scope of this document. Typically, other terms are used for S and G that are different from those used in this document, e.g. beat-up (S) and pitch (G).

Датум : 28. 4. 2022.

Извор :
SRPS ISO 1763:2021

ICS :
97.150 - Подне облоге