Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

27. мај 2022. године – вебинар: Тумачење захтева SRPS ISO 9001:2015 и препоруке за његову примену

Трајање: једнодневна обука

Како би изашао у сусрет потребама својих корисника, Институт за стандардизацију Србије поново организује обуку посвећену тумачењу захтева стандарда SRPS ISO 9001:2015 као и препорукама за примену тих захтева. У складу са новонасталим околностима, обука се одржава у форми вебинара и пружа могућност учесницима да стекну нова знања, захваљујући којима ће унапредити и олакшати примену система менаџмента квалитетом (QMS) у својим организацијама.

Овај вебинар је конципиран тако да буде од користи и учесницима који су већ упознати са стандардом и који желе да побољшају QMS, пружајући им прилику за дискусију о проблемима у тумачењу појединих захтева стандарда са којима се срећу у пракси, као и онима који се тек упознају са стандардом и којима су потребна објашњења у примени овог стандарда. Уз конкретне примере за испуњавање захтева стандарда SRPS ISO 9001:2015 учесници ће кроз низ вежби имати прилику да практично примене стечено знање о принципима QMS-a и на својим радним местима.

Коме је вебинар намењен?

Вебинар је намењен свим организацијама које су сертификоване према ISO 9001:2015 или уводе систем менаџмента квалитетом у своје организације, а нарочито представницима руководства за систем менаџмента квалитетом, представницима руководства за друге системе (EMS и OHSAS), менаџерима квалитета или других система менаџмента, као и свима који се баве QMS-ом.

Биће обрађене следеће теме:

– хронологија и развој ISO 9001,

– основе QMS-а и процесног приступа,

– термини и дефиниције,

– сврха и користи од Прилога SL из ISO/IEC Директива, Део 2,

– кључни концепти, принципи и структура ISO 9001,

– тумачење захтева са акцентом на: дефинисање контекста и заинтересованих страна организације, лидерство, менаџмент ризицима, мерење циљева и управљање променама, комуникацију и свест, интерне провере, неусглашености, и друго.

Посебна погодност везана за овај семинар јесте то што материјал за обуку укључује и двојезичну верзију стандарда SRPS ISO 9001:2015, што знатно олакшава праћење обуке.

Предавачи:

Бранислава Милованов, менаџер за обуке у StandCert d.o.o, председница Комисије CASCO, Оцењивање усаглашености и менаџмент квалитетом, у Институту за стандардизацију Србије; менаџер квалитета, менаџер заштитом животне средине, проверавач за QMS, EMS и OHSAS

Мр Мирјана Мирковић-Ђорђевић, руководилац Одељења за хемијске технологије, пољопривреду, шумарство, безбедност, животну средину и опште стандарде у ИCC-у, секретар Комисије CASCO, проверавач за QMS

Накнада за учешће на вебинару износи 12.000,00 дин. (укључује презентације предавача, стандард SRPS ISO 9001:2015 и потврду о похађању вебинара у елктронском формату). Информације у вези са редовним попустима, који су утврђени према броју и категоријама учесника, проверите на тел. 011/3409-340, 011/340-390 или имејл: iss-edukacija@iss.rs.

Пријавите се на следећем линку https://forms.gle/USQ9P2qxhjqV9kLJA

Након пријаве, доставићемо вам детаљан програм вебинара и предрачун.

Датуми обука

Молимо Вас изаберите обуку коју желите да похађате. Можете резервисати места за три учесника путем веб сајта.*

*Наведена цена је за једну особу. За организације које пријаве више од два полазника за исту обуку, за све полазнике одобрава се попуст у износу од 10% висине накнаде по учеснику.