Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Вебинар о безбедности информација

Позивамо Вас на бесплатни вебинар, намењен представницима судства и правосудних органа, који Институт за стандардизацију Србије (ИСС) организује у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије (МТТТ), Регулаторном агенцијом за електронске услуге и поштански саобраћај (РАТЕЛ) и Министарством унутрашњих послова (МУП).

Законом о информационој безбедности ("Сл. гласник РС", бр. 6/2016, 94/2017 и 77/2019) уређују се мере заштите од безбедносних ризика у информационо-комуникационим (ИКТ) системима, одговорности правних лица приликом управљања и коришћења ИКТ система и одређују се органи надлежни за спровођење мера заштите, координацију и праћење примене прописаних мера заштите. У члану 6. овог закона наведени су ИКТ системи од посебног значаја, у које спадају и системи који се користе у обављању послова у органима власти.

Вебинар ће бити одржан 26. јануара 2021. године, са почетком у 10:00 часова и на њему ће бити обрађене следеће теме:

Циљ вебинара је пружање информација о законским прописима у области безбедности информација, као и о испуњавању захтева стандарда, чиме се обезбеђује подршка примени прописа. Серијом међународних стандарда ISO/IEC 27000 дефинишу се захтеви за систем менаџмента безбедношћу информација (ISMS).

Предавачи:

• Небојша Јокић, начелник Центра за реаговање на нападе на информациони систем, Министарство унутрашњих послова Републике Србије (МУП)

• Mарија Поповић, инспектор информационе безбедности, Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије (МТТТ)

• Даниела Андровић, виши саветник за информациону безбедност у Регулаторној агенцији за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ)

• Маја Лакушић, саветник за промоцију информационе безбедности у Регулаторној агенцији за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ)

• Виолета Нешковић-Поповић, руководилац Сектора за међународну сарадњу, информисање и издавачку делатност, Институт за стандардизацију Србије (ИСС)

Пријава за учешће на вебинару врши се преко следећег линка: https://forms.gle/6jEF6aVkrXCwWosd6

Напомињемо да је обука предвиђена за 150 полазника, с тим да ће се у наредном периоду организовати додатне две обуке на исту тему.