Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Istraživanje i inovacije

Inovacije se smatraju jednim od pokretača rasta u savremenom društvu. Jačanje saradnje između istraživačke i inovatorske zajednice i standardizacije osnovni je preduslov za dalji razvoj i unapređenje u različitim oblastima.
Uzimajući u obzir da standardi promovišu inovacije i uvođenje novih tehnologija na više načina, neophodno je ostvariti intenzivnu saradnju sa svim zainteresovanim predstavnicima istraživača i inovatora, a u cilju ostvarivanja višestruke koristi, kako za same učesnike tako i za celokupno društvo. U ovom kontekstu, veliku ulogu imaju i visokoškolske ustanove, koje se, u okviru svojih osnovnih delatnosti, bave istraživanjima i inovacijama.

Visokoškolske ustanove

Povezivanje Instituta sa što većim brojem visokoškolskih ustanova u Srbiji je od naročite važnosti, s obzirom na to da su studenti najveći potencijalni korisnici stnadarda u budućnosti.

Istraživačka zajednica

Podsticanje istraživanja i inovacija i njihova prepoznatljivost na globalnom nivou izazovi su na koje je neophodno odgovoriti.