Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2. 11030 Beograd
Glavni meni

Od Zakona o informacionoj bezbednosti do standarda

U saradnji sa Regulatornom agencijom za elektronske usluge i poštanski saobraćaj (RATEL) i Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije (MTTT) ISS organizuje besplatni vebinar namenjen pružaocima usluga u zdravstvu.

Novi vebinar je posvećen bezbednosti informacija, a biće održan 27. avgusta 2020. godine, sa početkom u 10:00 časova.

Zakonom o informacionoj bezbednosti („Sl. glasnik RS“ br. 6/2016) uređuju se mere zaštite od bezbednosnih rizika u informaciono-komunikacionim (IKT) sistemima, odgovornosti pravnih lica prilikom upravljanja i korišćenja IKT sistema i određuju se organi nadležni za sprovođenje mera zaštite, koordinaciju i praćenje primene propisanih mera zaštite. Posebne obaveze su propisane za tzv. operatore IKT sistema od posebnog značaja, u koje spadaju i ustanove zdravstvene zaštite. Najvažnija posebna obaveza je donošenje Akta o bezbednosti IKT sistema od posebnog značaja, o čijem sadržaju će, između ostalog, biti reči na ovom vebinaru.

Cilj vebinara je pružanje informacija o zakonskim propisima u oblasti bezbednosti informacija, kao i o ispunjavanju zahteva standarda, čime se obezbeđuje podrška primeni propisa. Serijom međunarodnih standarda ISO/IEC 27000 definišu se zahtevi za sistem menadžmenta bezbednošću informacija (ISMS).

Predavači:

Prijavite se preko linka: https://forms.gle/j8NViC4qTktfrzts5

Preuzmite program vebinara u nastavku: