Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Projekti

Pretražite srpske, evropske i međunarodne standarde. Odredite organizaciju koja je donosilac standarda, izaberite oznaku standarda ili ključnu reč i završite željenu pretragu. Možete dodati i fazu u izradi standarda ili komitet/komisiju koja je izradila standard.

Кriterijum: 882/2004

Mikrobiologija lanca hrane – Horizontalna metoda za otkrivanje i određivanje broja Campylobacter spp. – Deo 1: Metoda otkrivanja

60.60   Standard objavljen

E034-9 Saznaj više

Mikrobiologija lanca hrane – Horizontalna metoda za otkrivanje i određivanje broja Campylobacter spp. – Deo 2: Tehnika brojanja kolonija

60.60   Standard objavljen

E034-9 Saznaj više

Mikrobiologija lanca hrane — Horizontalna metoda za otkrivanje patogene Yersinia enterocolitica

60.60   Standard objavljen

E034-9 Saznaj više

Mikrobiologija lanca hrane – Horizontalna metoda za otkrivanje i određivanje broja Listeria monocytogenes i Listeria spp. – Deo 1: Metoda otkrivanja

60.60   Standard objavljen

E034-9 Saznaj više

Mikrobiologija lanca hrane — Horizontalna metoda za otkrivanje i određivanje broja Listeria monocytogenes i Listeria spp. — Deo 1: Metoda otkrivanja

60.60   Standard objavljen

E034-9 Saznaj više

Mikrobiologija lanca hrane – Horizontalna metoda za otkrivanje i određivanje broja Listeria monocytogenes i Listeria spp.– Deo 2: Metoda određivanja broja

60.60   Standard objavljen

E034-9 Saznaj više

Mikrobiologija lanca hrane — Horizontalna metoda za otkrivanje i određivanje broja Listeria monocytogenes i Listeria spp. — Deo 2: Metoda određivanja broja

60.60   Standard objavljen

E034-9 Saznaj više

Prehrambeni proizvodi – Određivanje sadržaja nitrata i/ili nitrita – Deo 2: HPLC/IC metoda za određivanje sadržaja nitrata u povrću i proizvodima od povrća

90.93   Odluka o potvrđivanju standarda

Prehrambeni proizvodi – Detekcija ozračenih prehrambenih proizvoda koji sadrže kristalni šećer primenom metode ESR spektroskopije

60.60   Standard objavljen

Prehrambeni proizvodi – Određivanje domoične kiseline u sirovim školjkama i ribama i kuvanim dagnjama metodom RP-HPLC sa UV detekcijom

90.93   Odluka o potvrđivanju standarda

Mikrobiologija lanca hrane – Horizontalna metoda za otkrivanje i određivanje broja Clostridium spp. - Deo 1: Određivanje broja sulfitoredukujućih Clostridium spp. tehnikom brojanja kolonija

60.60   Standard objavljen

E034-9 Saznaj više

Mikrobiologija lanca hrane – Horizontalna metoda za otkrivanje i određivanje broja Clostridium spp. - Deo 2: Određivanje broja Clostridium perfringens tehnikom brojanja kolonija

60.60   Standard objavljen

E034-9 Saznaj više

Mikrobiologija lanca hrane – Horizontalna metoda za otkrivanje i određivanje broja Clostridium spp. – Deo 3: Otkrivanje Clostridium perfringens

60.60   Standard objavljen

E034-9 Saznaj više

Mikrobiologija lanca hrane — Horizontalna metoda za određivanje virusa hepatitisa A i norovirusa, korišćenjem RT-PCR u realnom vremenu — Deo 1: Metoda za kvantifikaciju

60.60   Standard objavljen

E034-9 Saznaj više

Prehrambeni proizvodi – Detekcija alergena u hrani imunološkim metodama – Deo 1: Opšta razmatranja

90.93   Odluka o potvrđivanju standarda

Prehrambeni proizvodi — Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije — Deo 1: Opšta razmatranja

90.60   Završetak postupka preispitivanja standarda

Prehrambeni proizvodi – Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije – Deo 2: Celer (Apium graveolens) – Detekcija specifičnih DNK sekvenci u kuvanim kobasicama, PCR-om u realnom vremenu

90.93   Odluka o potvrđivanju standarda

Prehrambeni proizvodi – Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije – Deo 3: Lešnik (Corylus avellana) – Kvalitativna detekcija specifičnih DNK DNK sekvenci u čokoladi metodom PCR u realnom vremenu

60.60   Standard objavljen