Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2. 11030 Београд
Главни мени

Међународна видео-конференција

Позивамо вас на дводневну онлајн конференцију на којој ће неки од водећих стручњака из региона у области управљања кризама, као и медицински стручњаци и чланови кризних штабова земаља региона представити примере добре и лоше праксе управљања епидемијом Covid-19.

Конференција Безбедносне кризе у 21. веку и како њима управљати? одржaва се 13. и 14. октобра 2020. године, са трајањем од 11:00 до 14:00 часова. Организатор ове конференције је Центар за анализу ризика и управљање кризама из Београда, у сарадњи са Хрватском удругом за међународне студије, Институтом за развој и међународне односе и Либертас интернационалним универзитетом из Загреба. С обзиром на значај и актуелност теме, Институт за стандардизацију Србије укључио се као партнер у организацији и пружио медијску подршку овој конференцији.

Циљ конференције је размена искустава, као и разумевање и унапређење савремених пракси и политика пре, током и након било које кризне ситуације. Резултати конференције треба да послуже као водич за развој и имплементацију секторских политика, тачно одређених акција и деловања која су битна за побољшања „отпорности“ у стратешком и оперативном окружењу.

Теме конференције: - Нови изазови безбедносне перспективе - Искуства као лекције за јачање отпорности на будуће кризе - Претње вс. „шансе“ у условима неизвесности - Глобална неспремност на Covid-19 - узроци и последице - Covid-19- лекције о кризном менаџменту - Здравствени одговор на Covid-19 – искуства из региона (Босна и Херцеговина, Црна гора, Хрватска, Северна Македонија и Србија).

Првог дана специјални гост биће Lord Toby Haris, стручњак за управљање кризом Covid-19 из Велике Британије.

Биће обезбеђено симултано превођење са енглеског на српски језик и обрнуто.

Брошуру овог јединственог догађаја погледајте овде: http://caruk.rs/data/brosura%20-%20srp-v1.pdf