Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Наша стратегија

У сагласности са стратегијом Републике Србије, Институт за стандардизацију Србије интензивно ради на испуњавању обавеза проистеклих из пуноправног чланства у европским организацијама за стандардизацију CEN и CENELEC, односно на преузимању европских стандарда, а затим и на преузимању међународних и других националних стандарда за којима постоји интерес.
Преузимање европских и међународних стандарда на енглеском језику (или неком другом од званичних језика европских организација за стандардизацију) јесте могућност гарантована Законом о стандардизацији. Међутим, за кориснике је примена захтева стандарда знатно лакша уколико постоје преводи стандарда на српски језик. У складу са нашим стратешким циљем да располажемо са што више српских стандарда насталих преузимањем европских и међународних стандарда на српском језику, 2018. године смо увели нову услугу – услужно превођење стандарда за потребе заинтересованих корисника.

Такође, улагањем у професионалну оспособљеност и компетентност стручњака у Институту и њихових сарадника обезбедићемо равноправно учешће у европској и међународној стандардизацији.

Повећавањем интересовања за учешће експерата, представника привреде, образовних институција, државних институција и потрошача у рад Института и његових техничких тела подизаћемо углед националне стандардизације и остварити наш циљ – водећа национална организација за стандардизацију у овом делу Европе.

Унапређење наше информативно-издавачке делатности омогућиће брже и квалитетније информисање наших корисника и наших чланова. Објављивање различитих публикација о стандардима и других промотивних материјала, тематских збирки стандарда, ширење свести о значају стандарда и стандардизације на националном нивоу организовањем стручних семинара и обука представљају активности којима ће се Институт интензивно посветити у наредном периоду.