Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Користи од примене стандарда

Стандарди су део нашег свакодневног живота а да тога најчешће нисмо свесни. Ако о стандардима мислимо као о формули којом се описује најбољи начин да нешто урадимо, помоћ коју могу пружити је драгоцена.
Предузећа која у свом пословању примењују стандарде имају вишеструке користи, било да су то интернационалне компаније или локални предузетници. Коришћење стандарда доноси позитивне ефекте свакој организацији, без обзира на њену величину - стандарди су подједнако корисни великим, средњим и малим привредним друштвима.
Стандарди нуде низ моћних пословних и маркетиншких алата за правна лица свих величина јер могу да обухвате велики спектар активности које предузима организација - било да је реч о изради производа, управљању процесом, пружању услуга или набавци материјала.

Стандарди и приватан сектор

Стандарди су стратешки алат који даје смернице компанијама ка што ефикаснијем пословању, повећању продуктивности и смањењу трошкова.

Стандарди и јавни сектор

У јавном сектору, стандарди омогућавају већу транспарентност и конкурентност у јавним набавкама и обезбеђују битне захтеве за индустрију тако што се на њих позива у прописима и законима.

Стандарди и потрошачи

Када су производи и услуге усклађени са важећим стандардима, потрошачи могу да имају поверења у њихову безбедност, поузданост и квалитет.

Стандарди и мала и средња предузећа

Пословање у складу са стандардима доноси технолошке, економске и друштвене користи.