Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ИСС на саветовању CIRED

У организацији националног комитета CIRED (Међународна конференција за електродистрибуцију) Србија, у сарадњи са националним комитетима CIRED Црне Горе и CIRED Румуније и другим комитетима, компанијама и стручњацима из осталих земаља региона, од 30. августа до 3. септембра 2021. године одржава се 12. саветовање о електродистрибутивним мрежама.

Национални комитет CIRED Србије је професионална и стручна организација, посвећена размени знања и искуства у области дистрибуције електричне енергије. Окупља истакнуте стручњаке из електропривредних организација, електротехничких факултета и института, пројектних, извођачких и производних организација са територије Србије и региона.

У среду 1. септембра 2021. године Институт за стандардизацију Србије је на округлом столу посвећеном електротехничкој стандардизацији учесницима представио основне принципе стандардизације и рад Института, неке од актуелних тема у електротехничкој стандардизацији као што је нпр. вештачка интелигенција, представио програм подршке младим стручњацима који под називом Young Professionals организује IEC, а такође и рад националних комисија за стандарде из области енергетских трансформатора, ветроенергетских система и соларних фотонапонских енергетских система.

На округлом столу Институт су представљали Татјана Бојанић, директор, Горан Бајић, руководилац Сектора за електротехничку стандардизацију, Виолета Нешковић-Поповић, руководилац Сектора за међународну сарадњу, информисање и издавачку делатност, Снежана Лилић, руководилац Одељења за електроенергетику и електронику, као и Михајло Ристић, председник комисије за стандарде из области ветроенергетских система.