Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Нови број ИСС билтена

Прошлу годину завршили смо објављивањем последњег, четвртог броја билтена „_Стандардизација_”, који се односи на четврти квартал 2022. године и бави се најважнијим догађајима и темама које су га обележиле.

Светски дан стандарда и Дан ИСС-а традиционално су били посебно значајни датуми у октобру 2022. године. Поред тога, генерална заседања међународних организација за стандардизацију ISO и IEC била су незаобилазна тематика новог броја билтена. У фокусу се налазе интервју са новим председником IEC-а и једна од најактуелнијих области стандардизације у савременом окружењу, сајбер безбедност, о којој смо разговарали са домаћим стручњаком, извршним директором Фондације „Мрежа за сајбер безбедност”.

У редовној рубрици посвећеној свету иновација читаоци се могу упознати са перспективним талентованим младим истраживачима окупљеним у студентском тиму и њиховим врхунским успесима на светском нивоу. Такмичење које их очекује у овој години, а до чијег полуфинала су већ стигли, биће још једна прилика да својим иновативним пројектом надмаше конкуренте из најразвијенијих земаља.

У најновијем билтену представљен је и дугогодишњи члан Института за стандардизацију Србије са којим је до сада остварена изузетно успешна сарадња, а чији чланови су три гигантске корпорације. Такође, можете прочитати новости из инфраструктуре квалитета, као и причу о познатој компанији, првом добитнику националног знака усаглашености са српским стандардима.

Линк за приступ и преузимање билтена бр. 4/2022 је: https://iss.rs/sr_Cyrl/download/page-section/document/13069.