Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 5517:1978

Fruits, vegetables and derived products — Determination of iron content — 1,10- Phenanthroline photometric method
1. 5. 1978.

Опште информације

90.93     13. 1. 2022.

ISO

ISO/TC 34/SC 3

Међународни стандард

67.080.01  

француски   енглески  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

The method consists in decomposing the organic matter, followed by reduction of trivalent iron by hydroxyammonium chloride, forming, in a buffered medium, of the stable iron(II)/1,10 phenanthroline complex, and photometric measuring of the red-coloured complex at a wavelength of 508 nm.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
ISO 5517:1978
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
13. 1. 2022.

РЕВИДИРАН ОД

НАПУШТЕН
ISO/CD 5517

Национална преузимања

Voće, povrće i proizvodi koji potiču od voća i povrća - Određivanje sadržaja gvožđa - Fotometrijska metoda sa 1,10-fenantrolinom

90.93   Одлука о потврђивању стандарда