Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

ISO 4099:1984

Cheese — Determination of nitrate and nitrite contents — Method by cadmium reduction and photometry
1. 9. 1984.
95.99   Повучен   1. 11. 2001.

Опште информације

95.99     1. 11. 2001.

ISO

ISO/TC 34/SC 5

Међународни стандард

67.100.30  

француски   енглески  

Куповина

Повучен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Describes a method suitable for hard, semi-hard and soft cheeses of various ages and for processed cheese. The principle is based on extraction of the cheese with warm water, precipitation of the fat and proteins, filtration and reduction of the nitrate in a portion of the filtrate to nitrite by means of copperized cadmium. The detection limits of the method are 5 mg of nitrate per kilogram and 0,5 mg of nitrite per kilogram.

Животни циклус

ПРЕТХОДНО

ПОВУЧЕН
ISO 4099:1978

ТРЕНУТНО

ПОВУЧЕН
ISO 4099:1984
95.99 Повучен
1. 11. 2001.

РЕВИДИРАН ОД

ПОВУЧЕН
ISO 14673-1:2001

ПОВУЧЕН
ISO 14673-2:2001

ПОВУЧЕН
ISO 14673-3:2001