Овим документом специфицира се највећи садржај легирајућих и осталих елемената (видети табелу 1) присутних у челику (који се обично назива фини лим) и користи у производњи амбалаже и компоненти за паковање или за превлачење челика, који је као готов производ намењен за употребу у додиру са прехрамбеним производима, производима и напицима за људску и животињску употребу. За такву употребу фини лим је обично превучен, али се може користити без превлаке за неке масне или суве производе. Главни примери коришћења су: бели лим и челик са превлаком хром/хром-оксида добијеном електролитичким поступком за производњу лименки за храну и пиће; лименке за климатизацију намирница (шећер, чај, колачи, чоколада, тестенина итд); бурад за неминерална уља, канте, бачве. Избор материјала треба да буде прикладан за услове коришћења. Овај стандард се примењује на хладноваљане траке у облику котура или лимова. Овај стандард се не односи на врсте челика које не припадају врсти челика за паковање који је намењен за употребу у додиру са прехрамбеним производима, производима или напицима за људску или животињску употребу.
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 10334:2011
ПРОЈЕКАТ
naSRPS EN 10334:2022
40.60
Завршетак јавне расправе
28. 9. 2023.