Овај европски стандард се бави безбедношћу електричних комерцијалних апарата за одржавање хране топлом (бањ-марија) који нису намењени за кућну и сличну употребу, чији је назначени напон не већи од 250 V за монофазне уређаје повезане између једне фазе и нултог вода, и 480 V за остале уређаје.
НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 60335-2-50:2008
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 60335-2-50:2008
ПРОЈЕКАТ
dnaSRPS EN 60335-2-50:2008/A2:2017
ПРОЈЕКАТ
naSRPS EN 60335-2-50:2008/AA:2023
ПРОЈЕКАТ
prSRPS EN IEC 60335-2-50:2025
10.99
Нови пројекат се прихвата
10. 6. 2025.