Објављен
Ovaj standard se odnosi na prenosne aparate koji su predviđeni za pripremanje hrane pečenjem u pećnici, na ražnju i roštilju. Primeri ovih aparata su roštilji za upotrebu van kuće, kontaktni roštilji, grejne ploče, aparati za sušenje hrane, roštilji sa posudom, tosteri i kalupi za pečenje kolača. Za stacionarne pećnice i roštilje, videti EN 60335-2-6. Za ploče za podgrevanje, videti EN 60335-2-13. za mikrotalasne pećnice, videti EN 60335-2-25. Za roštilje za upotrebu van kuće, videti EN 60335-2-78.
НАПОМЕНА: Уколико се у пољу са називом директиве не налази реч „хармонизован“ (обележена зеленом бојом), то значи да европски стандард није цитиран у OJEU.
ПОВУЧЕН
SRPS IEC 60335-2-9:1998
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN 60335-2-9:2008
60.60
Стандард објављен
19. 6. 2008.
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN IEC 60335-2-9:2023