Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS E.B2.136:1964

Kajsije za industrijsku preradu

Apricots for industrial processing
1. 6. 1964.
1. 6. 1964.

Опште информације

90.93     31. 1. 2022.

ISS

E034-3

Национални стандард

67.080.10  

српски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Propisuju se uslovi kvaliteta sorata kajsije (prunus armeniaca l.) Za industrijsku preradu. Zavisno od svojstava ploda kajsija se razvrstava u dva kvaliteta: I i II, a prema sortnim odlikama za određeni vid prerade (pasterizovana kajsija, kompot, pulpa, mark, kaša, smrznuta kaša, sok, sušena kajsija) propisani su uslovi za oba utvrđena kvaliteta na osnovu spoljašnjeg izgleda plodova, zrelosti boje, sadržaja suve materije, sadržaja kiselina, dok je veličina data prečnikom ploda u mm. Dati su uslovi pakovanja, ambalaže.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS E.B2.136:1964
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
31. 1. 2022.

Национални прописи и стандарди

Правилник о техничким и другим захтевима за воће, поврће и њихове производе намењене за индустријску прераду

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE