Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

SRPS E.B2.151:1964

Jagode za industrijsku preradu

Strawberries for industrial processing
1. 9. 1964.
1. 9. 1964.

Опште информације

90.93     31. 1. 2022.

ISS

E034-3

Национални стандард

67.080.10  

српски  

Куповина

Објављен

Језик на коме желите да примите документ.

Апстракт

Propisuju se uslovi kvaliteta sorata jagode (fragaria vesca l.) Za industrijsku preradu. Zavisno od svojstava ploda jagoda se razvrstava u dva kvaliteta: I i II, a prema sortnim odlikama za određeni vid prerade (kompot, džem, koncentrisani sok, smrznuta jagoda, kašast sok) propisani su uslovi za oba utvrđena kvaliteta na osnovu spoljašnjeg izgleda plodova, zrelosti, boje, sadržaja suve materije i kiselina, dok je veličina izražena prečnikom ploda u mm. Dati su uslovi pakovanja, ambalaže, čuvanja, transporta.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ОБЈАВЉЕН
SRPS E.B2.151:1964
90.93 Одлука о потврђивању стандарда
31. 1. 2022.

Национални прописи и стандарди

Правилник о техничким и другим захтевима за воће, поврће и њихове производе намењене за индустријску прераду

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE