Повучен
Ovim standardom se utvrđuje referentna metoda za određivanje čistoće mlečne masti gasnom hromatografskom analizom triglicerida. Metodom se mogu detektovati masti biljnog i životinjskog porekla (kao što su goveđi loj i svinjska mast). Ispravnost mlečne masti određuje se primenom definisanih formula za trigliceride. U osnovi, metoda se primenjuje za mleko u rinfuzi ili proizvode izrađene od njega, bez obzira na uslove kao što su ishrana, rasa ili laktacija. Metoda se posebno primenjuje za mast ekstrahovanu iz mlečnih proizvoda za koje se podrazumeva da sadrže mlečnu mast neizmenjenog sastava, kao što su maslac, pavlaka, mleko i mleko u prahu. Predmet i područje primene standarda isključuje izvesne proizvode, a posebno sir čiji proces dozrevanja može da utiče na sastav masti u takvom stepenu da se dobije pogrešan pozitivan rezultat.
ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 17678:2011
95.99
Повучен
24. 12. 2019.
ОБЈАВЉЕН
SRPS EN ISO 17678:2019