Ovim dokumentom se utvrđuju zahtevi za menadžment bezbednošću hrane koji organizaciji omogućavaju da:
a) planira, primenjuje, sprovodi, održava i ažurira sistem menadžmenta bezbednošću hrane koji je usmeren ka obezbeđivanju proizvoda koji su, u skladu sa svojom predviđenom upotrebom, bezbedni za potrošača;
b) pokaže usklađenost sa primenljivim zahtevima propisa i normativnih dokumenata koji se odnose na bezbednost hrane,
v) vrednuje i oceni zahteve korisnika i pokaže usaglađenost sa onim međusobno dogovorenim zahtevima korisnika koji se odnose na bezbednost hrane kako bi se povećalo zadovoljenje korisnika;
g) efektivno komunicira o pitanjima koja su u vezi sa bezbednošću hrane sa zainteresovanim stranama u lancu hrane;
d) osigura da su delovanja organizacije usaglađena sa njenom deklarisanom politikom bezbednosti hrane;
đ) pokaže takvu usaglašenost relevantnim zainteresovanim stranama i
e) traži sertifikaciju ili registraciju svog sistema menadžmenta bezbednošću hrane od neke eksterne organizacije, ili da izvrši samoocenjivanje ili samodeklarisanje usaglašenosti sa ovim međunarodnim standardom.
ПОВУЧЕН
SRPS EN ISO 22000:2007
НАПУШТЕН
delSRPS EN ISO 22000:2017
50.98
Пројекат се брише из плана рада комисије за стандарде
ПРОЈЕКАТ
nkSRPS ISO 22000:2024