Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

naSRPS E.A0.011-1:2019

Халал производња ― Део 1: Општи захтеви

Halal production - Part 1: General requirements

Опште информације

40.60     27. 4. 2021.

ISS

E034-17

Национални стандард

03.100.50  

српски  

Апстракт

Овим стандардом утврђују се захтеви и услови за халал прехрамбене производе и њихову производњу, обележавање и транспорт.
Овај стандард примењује се на целокупан систем прехрамбене индустрије (од њиве до трпезе), као и на целокупан систем угоститељских услуга.
Захтеви за халал козметику утврђују се у Прилогу А овог стандарда.
Захтеви за фармаколошке халал производе утврђују се у Прилогу Б овог стандарда.
Упоредни преглед термина на српском и арапском језику дат је у Прилогу В овог стандарда.

Животни циклус

ТРЕНУТНО

ПРОЈЕКАТ
naSRPS E.A0.011-1:2019
40.60 Завршетак јавне расправе
27. 4. 2021.