content of the odorant either in the gas or in air expressed as its mass concentration, volume fraction or mole fraction
садржај средства за одоризацију, било у гасу или у ваздуху, изражен као његова масена концентрација, запремински или молски удео
awareness of the effect of volatile substances by the olfactory organ
опажање ефеката испарљивих супстанци помоћу чула мириса
distinctive and identifiable feature of an odour or flavour
карактеристично и препознатљиво својство за идентификовање мириса или укуса
magnitude of the perceived odour
јачина опаженог мириса
phenomenon by which one or more constituents in the gas stream can change or reduce the odour intensity (3.1.4) and/or the odour character (3.1.3) of the odorized gas
појава при којој један или више састојака у гасној струји могу да промене или смање интензитет мириса (3.1.4) и/или карактер мириса (3.1.3) одорисаног гаса
phenomenon where adsorption, absorption or chemical reactivity of the odorant result in loss of odorant across the network
појава када адсорпција, апсорпција или хемијска реактивност средства за одоризацију доводе до губљења средства за одоризацију у мрежи