A term referring the assessor to an element of the perception of the product. The properties of the descriptor (relevante of the product, monodimensional) shall be such that it tan be used to produce an evaluation on a scale of intensity (sweet flavour of sucrose, for example).
Termin koji upućuje ocenjivača na neki elemenat opažaja proizvoda. Svojstva deskriptora (značaj proizvoda, jednodimenzionalan) moraju da budu takva da se mogu koristiti za davanje procene na skali intenziteta (sladak ukus saharoze, na primer).
Termin koji upućuje ocenjivača na neki elemenat opažaja proizvoda. Svojstva deskriptora (značaj proizvoda, jednodimenzionalan) moraju da budu takva da se mogu koristiti za davanje procene na skali intenziteta (sladak ukus saharoze, na primer).
The use of descriptive terms in evaluating the sensory attributes of a sample and the intensity of each attribute.
Korišćenje opisnih termina u procenjivanju senzorskih svojstava uzorka i intenziteta svakog svojstva.
Korišćenje opisnih termina u procenjivanju senzorskih svojstava uzorka i intenziteta svakog svojstva.
The use of descriptive terms in evaluating the sensory attributes of a sample and the intensity of each attribute by one or by several sensory inputs. EXAMPLES: flavour profile, texture profile, appearance
profile and odour profile.
Korišćenje opisnih termina u procenjivanju senzorskih svojstava uzorka i intenziteta svakog svojstva pomoću jednog ili nekoliko senzorskih inputa. PRIMER Profil ukusnosti, profil teksture, profil izgleda i profil mirisa.
Korišćenje opisnih termina u procenjivanju senzorskih svojstava uzorka i intenziteta svakog svojstva pomoću jednog ili nekoliko senzorskih inputa. PRIMER Profil ukusnosti, profil teksture, profil izgleda i profil mirisa.