number of milligrams of potassium hydroxide required to neutralise the free fatty acids present in 1 g of FAME, when determined in accordance with the procedure specified in this European Standard Acid value is expressed in milligrams of potassium hydroxide per gram of sample. NOTE If the sample contains mineral acids these are, by convention determined as a part of total acid value. This method does not allow to distinguish between weak (from free fatty acids) and strong (from mineral acids, if present) acidity.
broj miligrama kalijum-hidroksida potreban za neutralizaciju slobodnih masnih kiselina prisutnih u 1 g MEMK, kada je određivanje izvršeno u skladu sa postupkom utvrđenim u ovom evropskom standardu Kiselinski broj se izražava u miligramima kalijum-hidroksida po gramu uzorka. NAPOMENA Ako uzorak sadrži mineralne kiseline, one se po konvenciji određuju kao deo ukupnog kiselinskog broja. Ova metoda ne omogućava razlikovanje slabe kiselosti (slobodnih masnih kiselina) od jakih (mineralnih kiselina, ako su prisutne).
broj miligrama kalijum-hidroksida potreban za neutralizaciju slobodnih masnih kiselina prisutnih u 1 g MEMK, kada je određivanje izvršeno u skladu sa postupkom utvrđenim u ovom evropskom standardu Kiselinski broj se izražava u miligramima kalijum-hidroksida po gramu uzorka. NAPOMENA Ako uzorak sadrži mineralne kiseline, one se po konvenciji određuju kao deo ukupnog kiselinskog broja. Ova metoda ne omogućava razlikovanje slabe kiselosti (slobodnih masnih kiselina) od jakih (mineralnih kiselina, ako su prisutne).
Нема информација