Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Петодневна стручна обука: Процена ризика од катастрофа и планови заштите и спасавања

Трајање: петодневна обука

Стручна обука за израду докумената процене ризика од катастрофа и планова заштите и спасавања се по шести пут организује у оквиру сарадње Института за стандардизацију Србије и привредног друштва Proks Vision d.o.o. из Београда. Обука се спроводи теоретски (предавања) и практично (вежбе, радионице).
Теоријски део обуке обухвата упознавање кандидата са свим законским и подзаконским актима који су од значаја за систем заштите и спасавања и област управљања ванредним ситуацијама, као и са начином израде Процене ризика од катастрофа и Плана заштите и спасавања.
Практични део обуке се састоји од симулације израде процене ризика од катастрофа и плана заштите и спасавања.

Ова обука је предуслов за полагање стручног испита пред комисијом МУП-а РС и добијање лиценце за процену ризика.

Биће посебно обрађене следеће теме:

• систем заштите и спасавања,
• процена ризика од катастрофа,
• план заштите и спасавања.

Коме је обука намењена?

Ова обука је намењена запосленима у привредним друштвима и другим правним лицима, као и здравственим и образовним установама које су у обавези да израде процену ризика од катастрофа (према чл. 15 Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник, бр. 87/2018”).
Услов за похађање обуке је завршен VII степен стручне спреме (неопходно је донети копију дипломе о стручној спреми).

Предавачи:

Мр Славица Дабижљевић, Proks Vision d.o.o, члан KS А292. Искуство у изради аката процене ризика у складу са националним стандардом SRPS A.L2.003, Безбедност и отпорност друштва – Процена ризика, и Законом о приватном обезбеђењу, у изради процена ризика од катастрофа, као и у едукацији кандитата у области процене ризика. Велики број објављених радова у области менаџмента ризиком

Анита Кликовац, МУП Сектор за ванредне ситуације

Накнада за учешће на обуци износи 30.000,00 динара и обухвата материјал за обуку, потврду о обучености и освежење за време паузе.

Датуми обука

Молимо Вас изаберите обуку коју желите да похађате. Можете резервисати места за три учесника путем веб сајта.*

*Наведена цена је за једну особу. За организације које пријаве више од два полазника за исту обуку, за све полазнике одобрава се попуст у износу од 10% висине накнаде по учеснику.