Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Сајбер хигијена

Трајање: једнодневна обука

Добробити које доносе информационе технологије угрожене су бројним безбедносним претњама. Апсолутно безбедни системи не постоје. Не можемо бити потпуно сигурни које су рањивости наших система, али  својим деловањем у значајној мери можемо смањити могућност њиховог угрожавања. Погрешно је сматрати да смо сувише мали и неважни да бисмо неком били мета напада. 

Курс посвећен безбедности на интернету  се одржава 23. фебруара 2024. године,  од 10:00 h до 14:00 h, у Институту за стандардизацију Србије, Улица Стевана Бракуса бр. 2, Баново брдо, Београд.

Овај курс има за циљ да полазницима објасни основне безбедносне мере за заштиту података и система, да им помогне да препознају сајбер напад и да их научи како да се понашају у том случају. Односи се и на приватну и на пословну употребу информационих и комуникационих система, односно на заштиту како приватних тако и пословних података. Корисници који усвоје ова знања и стриктно примењују безбедносне навике, познате као сајбер хигијена, значајно ће смањити могућност да постану жртве сајбер напада

Биће посебно обрађене следеће теме:

- Класификација и карактеристике сајбер напада 

- Појам рањивости и појам ризика  

- Начини заштите ИКТ система и зашто не постоји апсолутна безбедност 

- Осетљиви подаци и информације 

- Методе социјалног инжењеринга 

- Поступци у случају сајбер инцидената и сумњи 

Осим тога, биће дати примери сајбер напада и добрих пракси заштите.

Предавач:

Небојша Јокић, извршни директор Фондације „Мрежа за сајбер безбедност“ и представник Републике Србије у Радној групи за управљање сајбер инцидентима и заштиту критичне инфраструктуре Глобалног форума за сајбер експертизу.  У Министарству унутрашњих послова РС дуго је радио на пословима везаним за информациону безбедност. Био је представник Србије у Неформалној радној групи OEBS-а за сајбер безбедност и контакт тачка Србије у случају сајбер напада на критичну информациону инфраструктуру. 

Накнада за учешће на курсу: 10.300,00 дин. и укључује презентације предавача у електронском формату, потврду о похађању курса у штампаном формату и онлајн читање стандарда SRPS ISO/IEC 27001 и SRPS ISO/IEC 27002 у трајању од пет дана.

Курс се одржава 23. фебруара 2024. године,  од 10:00 h до 14:00 h, у Институту за стандардизацију Србије, Улица Стевана Бракуса бр. 2, Баново брдо, Београд.

Можете се пријавите на дну странице у оквиру "Датуми обука"

Након пријаве, доставићемо вам детаљан програм курса и предрачун.

За све додатне информације можете се јавити на тел: 011/3409-340, 011/3409-390, или имејл: 
iss-edukacija@iss.rs

Датуми обука

Молимо Вас изаберите обуку коју желите да похађате. Можете резервисати места за три учесника путем веб сајта.*

*Наведена цена је за једну особу. За организације које пријаве више од два полазника за исту обуку, за све полазнике одобрава се попуст у износу од 10% висине накнаде по учеснику.