Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Како постати именовано тело за грађевинске производе?

Трајање: једнодневна обука

Институт за стандардизацију Србије наставља серију вебинара о изменама у законодавству у области грађевинарства, темом која је од посебног значаја за све организације које желе да постану именована тела за грађевинске производе. На самом почетку, у фокусу ће бити представљање правног оквира за именовање тела из Закона о грађевинским производима, као јединственом пропису за стављање и чињење доступним на тржишту грађевинских производа. Потом следи упознавање са захтевима које тела морају да испуне да би била акредитована, као и захтевима за именовање и обавезама које проистичу из тога. Позивамо вас да у понедељак, 7. децембра ове године, у 10 h будете на вебу са нама и чујете нешто више о захтевима које морају да испуне тела да би била именована за поступак оцењивања и верификације сталности перформанси или техничког оцењивања у области грађевинских производа.

Предавачи на овом вебинару су:

Нина Вукосављевић, самостални саветник, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Сектор за стамбену и архитектонску политику, комуналне делатности и енергетску ефикасност, Одсек за архитектонску политику и грађевинске производе

Данијела Пршић, самостални саветник, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Сектор за стамбену и архитектонску политику, комуналне делатности и енергетску ефикасност, Одсек за архитектонску политику и грађевинске производе

мр Наталија Јовичић Зарић, помоћник директора за развој и квалитет, Акредитационо тело Србије

Јелена Скоковић, ИСС, виши организатор за послове стандардизације у области грађевинарства

Вебинар је намењен свим учесницима на тржишту грађевинских производа, од оних који грађевински производ стављају на тржиште и чине га доступним (произвођачи, дистрибутери, увозници или заступници), преко лабораторија за испитивање, сертификационих тела, до оних који су корисници грађевинских производа (пројектанти, извођачи или надзор).

Циљ вебинара је пружање основних знања о врстама тела у области грађевинских производа, захтевима за акредитацију и за именовање тих тела.

Накнада за учешће на вебинару износи 5.000,00 динара и и укључује услугу онлајн читања стандарда SRPS ISO/IEC 17025:2017 и SRPS ISO/IEC 17065:2016 (у трајању од 5 дана), потврду о похађању вебинара и презентације предавача.

Поред тога, за све учеснике вебинара који приликом пријаве наруче стандард SRPS ISO/IEC 17025:2017 и/или SRPS ISO/IEC 17065:2016, одобрава се посебан попуст од 30% на висину накнаде за стандарде. Све додатне информације можете добити путем адресе е-поште: iss-edukacija@iss.rs или тел.: 011/3409-340.

Пријавите се за учешће на овом вебинару путем следећег линка: https://forms.gle/scKPgecDDAPoqQeY9

Датуми обука

Молимо Вас изаберите обуку коју желите да похађате. Можете резервисати места за три учесника путем веб сајта.*

*Наведена цена је за једну особу. За организације које пријаве више од два полазника за исту обуку, за све полазнике одобрава се попуст у износу од 10% висине накнаде по учеснику.