Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Информациона безбедност у светлу закона и стандарда

Трајање: једнодневна обука

Законом о информационој безбедности уређују се мере заштите од безбедносних ризика у информационо-комуникационим (ИКТ) системима, одговорности правних лица приликом управљања и коришћења ИКТ система и одређују се органи надлежни за спровођење мера заштите, координацију и праћење примене прописаних мера заштите. Посебне обавезе су прописане за тзв. операторе ИКТ система од посебног значаја, у које спадају и органи власти. Најважнија посебна обавеза је доношење Акта о безбедности ИКТ система од посебног значаја, о чијем садржају ће, између осталог, бити речи на овом вебинару.

Циљ обуке је пружање информација о законским прописима у области безбедности информација, као и о испуњавању захтева стандарда, чиме се обезбеђује подршка примени прописа. Серијом међународних стандарда ISO/IEC 27000 дефинишу се захтеви за систем менаџмента безбедношћу информација (ISMS).

Ову обуку Институт организује у сарадњи са Регулаторном агенцијом за електронске услуге и поштански саобраћај (РАТЕЛ), Министарством трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије (МТТТ) и Министарством унутрашњих послова (МУП) организује бесплатни вебинар намењен представницима државних органа.

Семинар је намењен организацијама које су у обавези да примењују Закон о информационој безбедности и израде акт о безбедности, затим организацијама које су сертификоване или имају намеру да се сертификују за систем менаџмента безбедношћу информација, као и свима који желе да повећају ниво безбедности и заштите информација у свом пословању.

Датуми обука

Молимо Вас изаберите обуку коју желите да похађате. Можете резервисати места за три учесника путем веб сајта.*

*Наведена цена је за једну особу. За организације које пријаве више од два полазника за исту обуку, за све полазнике одобрава се попуст у износу од 10% висине накнаде по учеснику.