Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Информациона безбедност у пракси

Трајање: једнодневна обука

Информациона безбедност обухвата спречавање или минимизацију могућности неовлашћеног приступа, коришћења, модификације, брисања, крађе или снимања информација, као и аспект утицаја безбедносних ризика и инцидената.

На вебинару ће посебан акценат бити стављен на примену серије стандарда из области информационих технологија и захтеве система менаџмента безбедношћу информација (ISMS) у контексту укупних пословних ризика у организацији.

Биће обрађене следеће теме:

• Увод у стандардизацију о безбедности информација

• Процена ризика и управљање ризиком безбедности информација

• Реаговање на инциденте и опоравак од катастрофе

• Регулатива везана за безбедност података

• Технички аспекти управљања безбедношћу информација

• Процеси и примери добре праксе у безбедности информација

Коме је намењен вебинар?

Вебинар је намењен менаџерима за систем безбедности информација, IT менаџерима, менаџерима управљања ризиком, HR менаџерима, финансијским менаџерима, консултантима система менаџмента информацијама и интерним проверавачима.

Предавачи на овом вебинару су:

Др Никола Милошевић, доктор рачунарских наука, оснивач OWASP (Open Web Application Security Project) у Србији, аутор више радова из области вештачке интелигенције (AI) и информационе безбедности, са искуством у вођењу пројекта за безбедност информација и великим бројем одржаних обука (укључујући универзитетске мастер курсеве о информационој безбедности и анализи малициозних програма).

Виолета Нешковић-Поповић, руководилац Сектора за међународну сарадњу, информисање и издавачку делатност, ИСС, вишегодишњи менаџер за безбедност информација у ИСС-у, проверавач за QMS и ISMS.

Посебна погодност везана за овај вебинар јесте то што материјал за обуку укључује услугу онлајн читања серије стандарда SRPS ISO/IEC 27000 (у трајању од 5 дана).

Накнада за учешће на вебинару износи 12.000,00 дин. и укључује презентације предавача, услугу онлајн читања стандарда и потврду о похађању вебинара у електронском облику.

Вебинар се одржава преко ZOOM апликације. Линк за укључивање добићете дан уочи одржавања, заједно са упутством за приступ онлајн читању стандарда.

Предвиђено трајање вебинара је од 10.00 h до 14.00 h.

Пријавите се преко линка: https://forms.gle/ihf6PsJ9u9YRbcoy8

Након формирања групе полазника вебинара, доставићемо вам тачан датум одржавања и детаљан програм обуке.

За све додатне информације можете се јавити на тел: 011/3409-340, 011/3409-390, или имејл: iss-edukacija@iss.rs

Датуми обука

Молимо Вас изаберите обуку коју желите да похађате. Можете резервисати места за три учесника путем веб сајта.*

*Наведена цена је за једну особу. За организације које пријаве више од два полазника за исту обуку, за све полазнике одобрава се попуст у износу од 10% висине накнаде по учеснику.