Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Одржан вебинар о BIM технологијама

Као наставак сарадње националних тела за стандардизацију Републике Србије и Републике Чешке, ИСС-а и ÚNMZ-а на промовисању примене савремених технологија у грађевинарству, у четвртак, 15. септембра ове године одржан је бесплатни вебинар на тему BIM-а.

Овај вебинар је део пројекта „_Подршка унапређењу и развоју сектора инфраструктуре квалитета Србије_“ и имао је за циљ да повеже искуства чешких организација у имплементацији BIM технологија са могућностима за развој BIM-а у нашој земљи.

Вебинару је присуствовало око 50 учесника, који су, поред упознавања са чешком стратегијом имали прилику да добију информације о прелиминарним резултатима анкете о спремности домаћих организација за примену BIM-а.

Такође, на вебинару је презентована интерактивна публикација „_Увођење BIM-а у организацију_“, која је преведена на српски језик и доступна је на веб-сајту ИСС-а: https://iss.rs/sr_Cyrl/download/page-section/document/12249. Ова публикација нуди питања и одговоре везане за увођење BIM-а, пре свега у јавне организације, као и детаљан опис свих фаза у овом процесу.