Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Белорусија

Сарадња са Републиком Белорусијом датира из 2003. године када су као Завод за стандардизацију Србије и Црне Горе и Комитет за стандардизацију, метрологију и сертификацију при Савету министара Републике Белорусије потписали Споразум о сарадњи у области стандардизације. Споразум се односио на сарадњу кроз размену информација у писаном облику, електронским путем (каталози стандарда, билтени, часописи, програми), међусобно позивање експерата ради консултација и усаглашавања појединих питања као и учешћа експерата на семинарима, конференцијама и предавањима.

Споразум о сарадњи између Института за стандардизацију Србије (ИСС) и Белоруског државног института за стандардизацију и сертификацију државног комитета за стандардизацију Републике Белорусије (BelGISS), потписан је 2012. године. Наведеним споразумом обухваћена је сарадња у области стандардизације, оцењивања усаглашености, укључивања експерата једне стране у радна тела друге стране, организовања заједничких активности на стручном усавршавању и оспособљавању кадрова по питањима поступака и правила европске стандардизације, као и сарадња на билатералним, регионалним и међународним пројектима у вези са стандардизацијом и сродним активностима. Споразум је закључен на неодређено време.