Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Belorusija

Saradnja sa Republikom Belorusijom datira iz 2003. godine kada su kao Zavod za standardizaciju Srbije i Crne Gore i Komitet za standardizaciju, metrologiju i sertifikaciju pri Savetu ministara Republike Belorusije potpisali Sporazum o saradnji u oblasti standardizacije. Sporazum se odnosio na saradnju kroz razmenu informacija u pisanom obliku, elektronskim putem (katalozi standarda, bilteni, časopisi, programi), međusobno pozivanje eksperata radi konsultacija i usaglašavanja pojedinih pitanja kao i učešća eksperata na seminarima, konferencijama i predavanjima.

Sporazum o saradnji između Instituta za standardizaciju Srbije (ISS) i Beloruskog državnog instituta za standardizaciju i sertifikaciju državnog komiteta za standardizaciju Republike Belorusije (BelGISS), potpisan je 2012. godine. Navedenim sporazumom obuhvaćena je saradnja u oblasti standardizacije, ocenjivanja usaglašenosti, uključivanja eksperata jedne strane u radna tela druge strane, organizovanja zajedničkih aktivnosti na stručnom usavršavanju i osposobljavanju kadrova po pitanjima postupaka i pravila evropske standardizacije, kao i saradnja na bilateralnim, regionalnim i međunarodnim projektima u vezi sa standardizacijom i srodnim aktivnostima. Sporazum je zaključen na neodređeno vreme.