Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Бугарска

Сарадња између Института за стандардизацију Србије (ИСС) и Бугарског института за стандардизацију (BDS) датира из 2002. године када су као Савезни завод за стандардизацију Савезне Републике Југославије и Државна агенција за стандардизацију и метрологију Републике Бугарске потписали споразум о сарадњи. Наведени Споразум се односио на смањивање техничких препрека у трговини између Републике Србије и Републике Бугарске. Потписнице споразума договориле су се о успостављању билатералне сарадње у оквиру својих надлежности и у складу са националним законодавством. Сарадња се састојала у размени информација, искустава и заједничког рада у областима стандардизације и сертификације. Споразум о сарадњи је закључен на неодређено време.

Након тога, у оквиру CARDS пројекта који је био реализован од 2005. до 2010. ИСС је имао успешну сарадњу са Бугарским институтом за стандардизацију (BDS). Такође, у оквиру регионалне иницијативе под називом „Балканска конференција о стандардизацији“, чији се састанци одржавају на годишњем нивоу, представници највиших руководстава националних организација за стандардизацију из региона, а међу њима представници ИСС-а и BDS-a, размењују знања, искуства и добру праксу.