Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Европски догађаји у септембру

Европске организације за стандардизацију CEN и CENELEC најавиле су неколико јавних онлајн догађаја у септембру ове године, на којима могу пријавити учешће сви заинтересовани.

Будућност сајбер безбедности за интернет ствари (IoT)

Све је више међусобно повезаних уређаја, познатијих као интернет ствари (IoT). То са собом носи и веће претње за сајбер безбедност и потребу боље заштите корисника. DigitalEurope организује онлајн догађај на којем ће бити речи о закључцима студије о будућности сајбер безбедности за IoT.
Датум одржавања је 8. септембар, са почетком у 11 часова. За пријаву је потребно унети име, презиме и мејл адресу на следећем линку: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_B_KWmvPvRAObrNuZRhe-Hg?utm_medium=email&_hsmi=2&_hsenc=p2ANqtz-8cvVfVtMP6TTfE1rIe2KOrz_qa9bJc61_1bPDZUEEpNaXpArAdgIr2PCBlRpwLeSp7fCyCmeTvoZso_HabBYuqwbxek7Uh9TcX95hsZ6PwDSfjBe4&utm_content=2&utm_source=hs_email.

Презентација промена у подзаконским актима CEN-а и CENELEC-а

Овај вебинар ће се бавити важним променама које ће бити уведене у Статут CEN-а и CENELEC-а, као и у Интерна правила. Циљ је усклађивање са новим Белгијским кодексом о компанијама и удружењима (BCAC), који се примењује у Белгији од 1. јануара 2020. године. Такође ће се бавити недоследностима откривеним међу различитим актима, усклађивањем између CEN-а и CENELEC-а а, као и критеријумима за чланство. Датум одржавања је 10. септембар, са почетком у 10 часова. Пријава захтева, поред имена, презимена и мејл адресе, назив земље и организације, као и евентуалне информације о учешћу у техничком телу. Линк за пријаву: https://cencenelec.zoom.us/webinar/register/WN_Q35XnIpYSFOnbwbbQxZzDA.

Радионица „Стандарди који подржавају ланац вредности индустријских података“

Индустријски подаци кључни су за успех јединственог европског тржишта и његову конкурентност на глобалном тржишту. Неопходан је заједнички приступ који омогућава поверење, квалитет и интероперабилност у целом ланцу вредности података. На радионици у организацији међународних организација CEN, CENELEC и ETSI своје искуство ће представити европско удружење GAIA-X. Трочасовна радионица је заказана за 28 септембар, са почетком у 14 часова. Можете се регистровати до 24. септембра у поноћ, на линку: https://web.cvent.com/event/9d9c2990-9bd6-4ac8-bc9f-c4bf4872e2da/regProcessStep1.

ICT форум за стандарде за мали бизнис (SBS) 2021

Генерални директор CEN-a и CENELEC-a, гђа Елена Сантиаго Цид, учествоваће као један од предавача на овогодишњем SBS Форуму о стандардима за информационе и комуникационе технологије за мала и средња предузећа. Нека од питања која ће бити разматрана на Форуму су основни изазови за МСП у прихватању стандардизације, постоји ли простор за МСП да буду активни учесници у дефинисању стандарда и како ЕУ може подржати ове напоре. Датум одржавања је 29. септембар, са почетком у 10 часова. Више информација и програм наћи ћете на следећем линку: https://www.sbs-sme.eu/event/sbs-ict-forum-2021-empowering-smes-lead-ict-standardisation-twin-transition