Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Хрватска

У оквиру сарадње Института за стандардизацију Србије (ИСС) и Хрватског завода за норме (HZN), децембра 2016. године, потписан је Споразум о техничкој сарадњи (Мemorandum of understanding on techical cooperation) којим су дефинисани облици сарадње два национална тела за стандардизацију.  Овим споразумом обухваћено је узајамно пружање техничке помоћи и размена информација и искуства oд обостраног интереса у вези сa заштитом ауторских права, промоцијом улоге европске стандардизације са посебним нагласком на хармонизоване стандарде, применом законодавног оквира европске легислативе, дигиталном трансформацијом процеса националне стандардизације и базe података о стандардима као и учешћем на семинарима, конференцијама, округлим столовим и обукама. 

Две институције сарађују и у оквиру Балканске конференције о стандардизацији која окупља сва национална тела из региона, а која су уједно и потписници Споразума Балканске конференције. Прва Балканска конференција о стандардизацији одржана је у Охриду 2011. године и до данас, одржавајући се једном годишње, постала је јединствено, традиционално окупљање представника националних тела за стандардизацију свих балканских земања која има за циљ размену информација и искуства, развој и техничку помоћ у реализацији могућих заједничких пројеката.