Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Hrvatska

U okviru saradnje Instituta za standardizaciju Srbije (ISS) i Hrvatskog zavoda za norme (HZN), decembra 2016. godine, potpisan je Sporazum o tehničkoj saradnji (Memorandum of understanding on techical cooperation) kojim su definisani oblici saradnje dva nacionalna tela za standardizaciju.  Ovim sporazumom obuhvaćeno je uzajamno pružanje tehničke pomoći i razmena informacija i iskustva od obostranog interesa u vezi sa zaštitom autorskih prava, promocijom uloge evropske standardizacije sa posebnim naglaskom na harmonizovane standarde, primenom zakonodavnog okvira evropske legislative, digitalnom transformacijom procesa nacionalne standardizacije i baze podataka o standardima kao i učešćem na seminarima, konferencijama, okruglim stolovim i obukama. 

Dve institucije sarađuju i u okviru Balkanske konferencije o standardizaciji koja okuplja sva nacionalna tela iz regiona, a koja su ujedno i potpisnici Sporazuma Balkanske konferencije. Prva Balkanska konferencija o standardizaciji održana je u Ohridu 2011. godine i do danas, održavajući se jednom godišnje, postala je jedinstveno, tradicionalno okupljanje predstavnika nacionalnih tela za standardizaciju svih balkanskih zemanja koja ima za cilj razmenu informacija i iskustva, razvoj i tehničku pomoć u realizaciji mogućih zajedničkih projekata.