Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Кипар

Кипарска организација за стандардизацију (CYS) и Институт за стандардизацију Србије (ИСС) потписали су 05. априла 2023. Меморандум о разумевању. 

Како је предвиђено Меморандумом, уговорне стране су се сагласиле да ће кроз заједничку сарадњу промовисати ефективну политику стандардизације како би се у потпуности оствариле друштвено-економске користи од примене стандарда. Меморандум о разумевању такође има за циљ да формализује сарадњу у областима од заједничког интереса и да развије истраживачке и друге односе између две организације у широј области квалитета. Такође, ова два национална тела ће сарађивати и на пољу организовања заједничких обука, размене искустава приликом развоја националних стандарда, као и размене других информација везаних за процес стандардизације.

С обзиром на то да постоји велики потенцијал за сарадњу, представници Кипарске организације за стандардизацију и Института за стандардизацију Србије данас ће одржати заједнички састанак у циљу припреме оквирног акционог плана за реализацију активности које обухвата Меморандум о разумевању.