Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Kipar

Kiparska organizacija za standardizaciju (CYS) i Institut za standardizaciju Srbije (ISS) potpisali su 05. aprila 2023. Memorandum o razumevanju. 

Kako je predviđeno Memorandumom, ugovorne strane su se saglasile da će kroz zajedničku saradnju promovisati efektivnu politiku standardizacije kako bi se u potpunosti ostvarile društveno-ekonomske koristi od primene standarda. Memorandum o razumevanju takođe ima za cilj da formalizuje saradnju u oblastima od zajedničkog interesa i da razvije istraživačke i druge odnose između dve organizacije u široj oblasti kvaliteta. Takođe, ova dva nacionalna tela će sarađivati i na polju organizovanja zajedničkih obuka, razmene iskustava prilikom razvoja nacionalnih standarda, kao i razmene drugih informacija vezanih za proces standardizacije.

S obzirom na to da postoji veliki potencijal za saradnju, predstavnici Kiparske organizacije za standardizaciju i Instituta za standardizaciju Srbije danas će održati zajednički sastanak u cilju pripreme okvirnog akcionog plana za realizaciju aktivnosti koje obuhvata Memorandum o razumevanju.