Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Међународна мрежа иноватора и истраживача

Стандарди су свуда око нас, али нису приметни. Због тога што их најчешће нисмо ни свесни, тешко је измерити допринос који они дају економском и друштвеном развоју.

Да би се боље разумео значај стандарда и схватиле предности њихове примене, Међународна организација за стандардизацију ISO сваке године мотивише младе истраживаче да своје активности усмере на међународне стандарде. Тачније, на нова сазнања о процени њиховог утицаја у одређеној области. Овогодишња тема, „Међународни стандарди и климатске промене“, посебно је важна за целу планету.

На конкурсу могу учествовати студенти постдипломских студија из земаља чланица ISO-а. Сви заинтересовани постдипломци могу у сваком тренутку да се обрате Институту за стандардизацију Србије уколико им је потребан стручни савет или за више информација на тел. 011/3404-101 или мејлом: iss-edukacija@iss.rs.

Рок за подношење пријаве је 30. јун ове године а најбоља истраживачка студија биће награђена са 25.000 швајцарских франака.

Опширније о овом конкурсу прочитајте на следећем линку: https://www.iso.org/research-and-education.html.

За истраживаче који се баве стандардизацијом Европска комисија недавно је објавила документ под називом "Scoping study for supporting the development of a code of practice for researchers on standardisation".  Ова публикација садржи детаљни списак свих корисних скраћеница и чак 40 студија случајева. Издање је двојезично (на енглеском и француском језику) и може се у електронском формату преузети овде: