Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Међународне студентске радионице

Као што смо до сада у више наврата објављивали, у току је велики пројекат укључивања студената у активности стандардизације на глобалном нивоу који реализује ISO, Међународна организација за стандардизацију. Кроз организовање онлајн радионица за студенте из целог света, али и за њихове професоре, формирају се студентски технички комитети за конкретан рад на доношењу међународних студентских стандарда. Циљ ових радионица је да академци добију корисне информације и прошире теоријско знање о стандардима, а такође и да се истовремено опробају у улози стручњака који доносе стандарде. 

Иако је првобитно било најављено пет серија ових радионица, недавно су оглашена и два термина шесте серије.  Надамо се да ће се на ове радионице пријавити и на њима 25. и 28. јуна учествовати студенти који ће представљати Србију, упркос сезони испитних рокова, која управо почиње.

Подсећамо да је прва серија ових радионица одржана још крајем прошле године, а досадашњи резултат је формирање четири техничка комитета: ISINEG/TC 1 Climate change, ISINEG/TC 2 Smart farming, ISINEG/TC 3 Digital economy services и ISINEG/TC 4 Software engineering ethical and professional behavior. 

Пријављивање се врши на веб-сајту Међународног института за стандарде следеће генерације, ISINEG (https://isineg.org/).