Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

15 година ИСМЕ

Институт за стандардизацију Србије сарађује са другим националним телима за стандардизацију у региону и подржава њихов развој. Једна од националних организација за стандардизацију из региона са којом је остварена интензивна сарадња је Институт за стандардизацију Црне Горе (ИСМЕ). ИСС и ИСМЕ имају закључен Споразум о сарадњи од његовог оснивања, 2007. године, на основу којег су две установе до сада реализовале бројне заједничке активности.

ИСМЕ је са својим гостима управо обележио деценију и по свог постојања. У име Министарства економског развоја и туризма Црне Горе, на свечаности је говорила гђа Јасна Вујовић, генерални директор Директората за унутрашње тржиште и конкуренцију. Она је нагласила значајан задатак који ИСМЕ има у обезбеђивању техничког основа за процес транспоновања ЕУ регулатива на национални ниво.

Свечаном догађају, одржаном 16. маја ове године присуствовали су директор ИСС-а Татјана Бојанић са сарадницима. Гђа Бојанић је овим поводом, честитајући годишњицу и пуноправно чланство у ISO-у, као члан CEN одбора представила искуство ИСС-а у добијању статуса пуноправног члана европских организација за стандардизацију CEN и CENELEC.  ИСМЕ се креће истим путем и тренутно је у току провера испуњености услова за његов пријем у пуноправно чланство у CEN-у и CENELEC-у. Пријава је поднета у децембру 2021. године а очекује се да овај поступак буде позитивно окончан почетком наредне године.