Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Седница Скупштине Института за стандардизацију Србије

Прва редовна седница Скупштине Института за стандардизацију Србије у 2021. години одржана je 21. октобра 2021. године, у Клубу посланика у Београду. Тим поводом, позив за учешће био је упућен је свим члановима Скупштине Института, представнику оснивача (Владе Републике Србије) и овлашћеним представницима свих чланова Института.

Ова седница нарочито је значајна због избора нових представника из редова чланова Института у његовим органима управљања, и то: председника Скупштине Института, два члана Управног одбора, као и и једног члана Надзорног одбора. Дневним редом предвиђено је укупно 16 тачака, између осталих, именовање Комисије за гласање и представљање кандидата.

Поред тога, на овој седници су усвојени следећи документи: Записник са друге редовне седнице Скупштине Института у 2020. години, Извештај о реализацији Плана доношења српских стандарда и сродних докумената за 2020. годину, као и Пословник о изменама и допунама Пословника о раду Скупштине Института за стандардизацију Србије. Такође, прихваћени су редовни годишњи извештаји за претходну годину: Извештај о раду Управног одбора Института у 2020. години, Финансијски извештај Института за 2020. годину и Извештај о реализацији Програма рада за 2020. годину, као и информација о Извештају о извршеном надзору над законитошћу рада органа и финансијског пословања Института за стандардизацију Србије у 2020. години, који је припремио Надзорни одбор Института.

По завршетку планираних активности објављени су резултати гласања. За наредни мандатни период у трајању од четири године за председника Скупштине Института изабрана је гђа Тања Петровић, Министарство привреде, Сектор за квалитет и безбедност производа, за чланове Управног одбора Института из редова чланова Института изабрани су г. Владимир Вукашиновић, Квалитет а.д. Ниш и г. Душан Стокић, Привредна комора Србије, док је за члана Надзорног одбора изабрана гђа Мирјана Кијевчанин, Технолошко-металуршки факултет Универзитета у Београду.